Каспаров: Тільки зараз ми починаємо розуміти масштаб путінської агентури

Каспаров: Тільки зараз ми починаємо розуміти масштаб путінської агентури

Укрінформ
Захід традиційно намагається уникнути непотрібної конфронтації з Росією - і президент РФ Володимир Путін намагається це використати, в тому числі підключаючи свою агентуру в ЄС і США.

Російський опозиційний політик Гаррі Каспаров сказав про це в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Після закінчення "холодної війни" виник консенсус західних еліт, що треба домовлятися, треба шукати можливість домовитися, тому що будь-яка домовленість краще конфронтації. У цьому є певна логіка... за умови, що всі інші її дотримуються", – зазначив він.

На думку опозиціонера, російський президент скористався цією особливістю західної політичної культури.

Каспаров зазначив, що навіть в роки розквіту Комінтерну Йосип Сталін "не міг мріяти про такий ступінь впливу всередині головних політичних і фінансових інститутів на Заході". В Європі дуже багато політиків та бізнесменів, які пропонують скасувати санкції, ігнорувати анексію Криму і робити бізнес з Росією.

Однак ця ситуація змінюється. "Логіка історичного процесу говорить нам, що рано чи пізно, цей момент зараз вже настає, Захід починає реагувати", - наводить його слова сайт Гордон.

Каспаров припустив, що нова адміністрація, яку, найімовірніше, очолить Хілларі Клінтон, займає жорстку позицію по відношенню до Росії.

"Захід вичерпав обсяг поступок, на які західний політик може піти. Тобто аргумент "а якщо ми щось зробимо в Сирії, може бути війна з Росією" - він перестає діяти", - пояснив він.

"Світ у 2008 році не був, звичайно, самим безпечним місцем, але абсолютно очевидно, що в 2016 році ситуація не тільки на Близькому Сході, а практично в будь-якій точці світу сьогодні виглядає набагато більш вибухонебезпечною. І абсолютно очевидно, що нова американська адміністрація повинна буде розробити адекватні плани для протидії цим загрозам. Цілком очевидно, що центром цих загроз, концентрованою однією загрозою для вільного світу є путінська диктатура", – підсумував Каспаров..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-