Справа Єфремова: на підозрюваного у сепаратизмі Медяника немає доказів

Справа Єфремова: на підозрюваного у сепаратизмі Медяника немає доказів

Укрінформ
Підозрюваний у сепаратизмі екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Медяник може незабаром вийти з-під арешту, якщо доказів у справі буде недостатньо.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко в коментарі "112 Україна".

"Якщо щодо пана Медяника немає достатніх доказів, то він не буде притягуватися до кримінальної відповідальності. Це моя глибока впевненість у тому, що прокуратура може і повинна звільняти людей, якщо немає достатньо доказів. Я впевнений, що найближчим часом пан Медяник вийде з-під арешту, бо в нас не зібрано доказів про його вину. І це абсолютно нормально в цивілізованій країні", - сказав Луценко.

Як повідомлялося, 1 жовтня В.Медяник оголосив голодування через проведення перехресного допиту його та основних свідків. 20 жовтня стало відомо, що екс-регіонал припинив голодування.

За два тижні в мережі з'явилося відео перехресного допиту екс-депутатів від Партії регіонів Володимира Медяника і Володимира Ландіка в ГПУ.

Нагадаємо, 7 серпня в рамках справи заарештованого екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова було затримано колишнього народного депутата Медяника.

У ГПУ повідомили, що його підозрюють у вчиненні низки кримінальних злочинів, а саме: у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу України; здійснення організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, Медяник був депутатом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-