Росія відмовилась видати Україні й Кольченка

Росія відмовилась видати Україні й Кольченка

Документ
Укрінформ
Російська Федерація відмовилася видати Україні ув'язненого кримчанина Олександра Кольченка.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра Юстиції Сергій Петухов.

"Аналогічна відмова Росії передати Кольченка. Сумний день", - написав він.

Петухов оприлюднив рішення російського Мін’юсту, в якому сказано, що Кольченко у 2014 році (після анексії Криму) отримав російське громадянство і як громадянин РФ не може бути переданий Україні.

"Враховуючи положення частини 1 статті 6 Федерального закону від 31.05.2002 р. № 62-ФЗ "Про громадянство Російської Федерації", згідно з яким російський громадянин, що має також інше громадянство, розглядається Російською Федерацією тільки як громадянин Росії... відсутність між Росією і Україною міжнародного договору, що регулює питання подвійного громадянства, а також у зв'язку з тим, що Кольченко А.А. є російським громадянином, передача в Україну даного засудженого у відповідності з Конвенцією про передачу засуджених осіб 1983 року не є можливою", - йдеться у відповіді Міністерства юстиції РФ.

Раніше повідомлялося, що Росія відмовила Україні в екстрадиції Олега Сенцова – теж вважає його громадянином РФ.

Нагадаємо, Сенцов і Кольченко були засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Їм були висунуті звинувачення в підготовці підриву пам'ятника Леніна в Сімферополі, а також у підпалі офісів "Русской общины Крыма" і "Единой России". Обидва українця визнані правозахисним рухом "Меморіал" політв'язнями.

24 листопада 2015 року Верховний суд Росії залишив без зміни вироки Сенцову і Кольченку. Їх етапували з ростовського СІЗО 4 лютого 2016 року.

Фото: Yana Goncharova / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-