Рютте переконуватиме парламент ратифікувати асоціацію з Україною

Рютте переконуватиме парламент ратифікувати асоціацію з Україною

Укрінформ
Період до 1 листопада стане вирішальним у пошуку рішення між урядом та парламентом Нідерландів щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. У разі негативного сценарію не виключене відкликання підпису під Угодою.

Про це у кулуарах саміту ЄС у п’ятницю заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"До кінця наступного тижня, у суботу або неділю, ми повинні представити наше бачення просування уперед, як нам діяти з результатами референдуму щодо Угоди про асоціацію з Україною", - сказав Рютте.

Він відзначив, що має конкретні пропозиції для урегулювання ситуації із завершенням ратифікації асоціації з Україною, зокрема у питаннях, які викликали занепокоєння під час референдуму. Він нагадав, що йдеться про перспективи вступу України до ЄС, виділення нової фінансової допомоги та співробітництво у сфері оборони.

Водночас, прем’єр наголосив, що його партійна коаліція не має більшості у парламенті, а, відтак, він не може ухвалити остаточне рішення, так само, як не може запропонувати конкретних пропозицій колегам по ЄС.

"Я працюватиму над цим упродовж наступних семи днів разом із міністром закордонних справ Бертом Кундерсом", - зауважив Рютте.

Він додав, що дедлайн у цьому питанні визначений до 1 листопада.

При цьому Рютте не виключив, що у разі негативного сценарію, Нідерланди можуть відкликати свій підпис під Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

Він наголосив, що Угода про асоціацію Україна-ЄС є дуже важливою для Нідерландів, враховуючи міцні нідерландсько-українські відносини, а також для забезпечення стабільності у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-