Рютте: На саміті в Брюселі рішення щодо асоціації Україна-ЄС не буде

Рютте: На саміті в Брюселі рішення щодо асоціації Україна-ЄС не буде

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прогнозує, що фінального рішення щодо ситуації навколо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, яка склалася у зв'язку з негативними результатами голландського референдуму, під час саміту лідерів ЄС цього тижня у Брюсселі не буде.

Про це він сказав журналістам у четвер, повідомляє голландське видання nu.nl.

"Я не очікую сьогодні якихось висновків", - сказав Рютте, однак додавши, що "є шанс для компромісу".

Водночас він заявив, що  залишається песимістичним щодо вирішення цього питання і що його песимізм "лише посилюється". За словами Рютте, сьогодні він планує ознайомити колег з можливими рішеннями та провести "неформальний скан" ситуації.

Голландський прем'єр відзначив, що на сьогодні ситуація набуває нагального характеру. Водночас, він сказав, що якщо рішення не буде знайдене, це спричинить "багато шкоди". На думку Рютте, вихід із цієї ситуації існує, але він має бути прийнятним для всіх сторін. Він також заявив про серйозні геополітичні наслідки такої ситуації.

"Тому це не те, що для Нідерландів дуже просто взяти і сказати "ні", - зазначив прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня парламент Нідерландів ухвалив рішення, за яким уряд країни має до початку листопада визначитися з рішенням щодо результатів квітневого референдуму, на якому більшість голландців висловилися проти ратифікації угоди їхньою країною.

6 квітня в Нідерландах пройшов консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно з офіційними результатами, "проти" ратифікації угоди Нідерландами проголосувало 61 % виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців). "За" проголосувало 38,21 % виборців (1 млн 571 тис. 874 виборці). Явка склала 32,28 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-