Україна направила до Євросуду п'ять позовів проти РФ. Готує ще один

Україна направила до Євросуду п'ять позовів проти РФ. Готує ще один

Укрінформ
Україна направила до Європейського суду з прав людини п'ять позовів проти Росії.

Так сказала на брифінгу в Харкові у рамках дводенної міжнародної конференції на тему "Посилення правової здатності громад" перший заступник міністра юстиції України Наталя Севостьянова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна подала до ЄСПЛ 5 міждержавних позовів проти Росії, які підтримує Мін'юст України. Позови стосуються порушення прав наших громадян, починаючи з березня 2014 року і до сьогодні. Це питання і Криму, і Донбасу", - відзначила Севостьянова.

За її словами, позови "комуніковані... Росія має дати відповідь на порушені питання ... проте вона всіляко затягує процес".

"Також МЗС України подав позов до Міжнародного морського трибуналу у зв'язку з незаконним використанням Росією українського морського шельфу", - додала Севостьянова.

За її словами, до кінця цього року до ЄСПЛ буде ще подано позов проти Росії за заборону кримсько-татарського Меджлісу.

Що стосується конференції, то вона зібрала в Харкові дві сотні експертів з питань права і активістів громадських організацій з різних регіонів країни, зацікавлених у наданні безплатної правової допомоги населенню.

Серед спікерів конференції - представники відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні і Канадського бюро міжнародної освіти, які мають досвід створення Бюро безплатної первинної правової допомоги населенню.

Як сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, учасник брифінгу, директор Координаційного центру з надання правової допомоги (Київ) Андрій Вишневський, в Україні з 2015 року за рахунок держбюджету (218 млн грн на рік - ред.) вже діють більш як 400 подібних Бюро, у тому числі 24 - на території Харківщини, причому 20% витрат погашають канадські спонсори проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-