Корбан заявив про нові обшуки у нього і соратників

Корбан заявив про нові обшуки у нього і соратників

Укрінформ
Прокурори разом із співробітниками "Альфи" провели обшуки в екс-лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана і його соратників у Дніпрі.

Про це повідомив у Фейсбуці сам Корбан.

"Сьогодні вранці у мене і у моїх соратників в Дніпрі знову щось шукають. Прокурори і співробітники "Альфи" з Києва. Навіть бронетранспортер знову підкотили. Як і у минулому, засоби не виправдали мету. Очікувано нічого не знайшли, окрім дитячих комп'ютерів", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, Геннадій Корбан був затриманий правоохоронцями 31 жовтня 2015 року. Йому інкримінують злочини за рядом  статей Кримінального кодексу України: ст. 255  (Створення злочинного угруповання), ст.191 (Розкрадання грошових коштів), ст.349 (Викрадання осіб).

Спочатку Корбан перебував під домашнім арештом, потім наприкінці 2015 року Дніпровський суд Києва помістив його в СІЗО м. Києва. Проте після ряду скандальних судових засідань в середині березня 2016 року Корбана знову помістили під домашній арешт у Дніпрі.

У серпні стало відомо, що екс-лідер партії "УКРОП" перебуває на лікуванні в Ізраїлі, куди виїхав на підставі дозволу, наданого Дніпровським райсудом м. Києва від 7 червня 2016 року.

Термін досудового розслідування в кримінальному провадження щодо Корбана подовжено до 31 жовтня 2016 року.

Разом з тим, в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 26 вересня 2016 року, генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що обговорює розслідування справи про махінації з ПДВ з колишнім адвокатом Геннадія Корбана Оксаною Томчук, яка очолила управління ДФС в Дніпропетровській області. За словами генпрокурора, з Томчук він обговорює нюанси цих схем, щоб надалі ГПУ могла зайнятися розслідуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-