Кучма про берлінську зустріч: Треба подивитись, що сказали інші учасники «четвірки»

Кучма про берлінську зустріч: Треба подивитись, що сказали інші учасники «четвірки»

Укрінформ
Домовленість про те, що розробкою «дорожньої карти» імплементації Мінських угод займатимуться керівники МЗС країн-учасниць «нормандського формату», є «дуже правильною». Саме міністри мають на це право, а не Тристороння контактна група, пропозиції якої носять рекомендаційний характер.

Про це заявив представник України у Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Леонід Кучма, коментар якого опублікувала у Фейсбуці його прес-секретар Дарка Оліфер.

"Позитивним кроком є домовленість щодо підготовки "дорожньої карти" імплементації Мінських угод. І дуже правильно, що її розробку доручили міністрам закордонних справ, які на це мають і право, і обов'язки. На відміну від Тристоронньої контактної групи, яка тільки може надавати пропозиції та рекомендації", - йдеться у повідомленні.

Саму зустріч у "нормандському форматі" Кучма назвав "кроком вперед": "Якщо судити з коментаря Президента Петра Порошенка, який він зробив по закінченню зустрічі, то, безперечно, це крок вперед. Правда, потрібно проаналізувати, що сказали інші учасники "нормандської четвірки". До речі, багато хто чекав на їхню спільну заяву. Її відсутність свідчить, що спільної думки ще далеко не досягнуто. Вважаю також дуже правильним підтвердження на зустрічі безальтернативності "нормандського формату" і Мінських угод".

Водночас, Кучма обережно висловився з приводу того, чи вдасться підготувати таку "дорожню карту", яка дійсно приведе до миру на Сході України. "Хоча, судячи з коментарів учасників зустрічі, є сумнів, чи вдасться у "дорожній карті" передбачити все те, що треба для реального забезпечення миру на Донбасі", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-