Полторак про розведення: домовленості з агресором нічого не варті

Полторак про розведення: домовленості з агресором нічого не варті

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україна готова до виконання досягнутих домовленостей з відведення військ від лінії розмежування, але домовленості з агресором нічого не варті.

Про це він сказав під час зустрічі зі стратегічними іноземними радниками і послами Великої Британії, Канади та Литовської Республіки, повідомляють в оборонному відомстві.

«Ми готові до виконання досягнутих домовленостей по відведенню військ від лінії розмежування, як і були готові до виконання попередніх домовленостей. Але досвід показує, що будь-які домовленості з агресором, не варті навіть паперу на якому вони підписані», - заявив міністр.

Він вкотре наголосив, що Україна сподівається на вирішення проблеми політичним та дипломатичним шляхом, але це можливо буде зробити лише за наявності сильної армії.

«Ми знаходимося на марші. Цей марш - до Європи, Альянсу та демократичних цінностей. Від вас ми очікуємо допомоги під час проведені реформ українського війська, зокрема, аби уникнути помилок та мінімізувати ризики під час реформування», - зазначив він.

Полторак розповів про вже затверджені стратегічні документи в оборонному секторі та визначені строки реформування Міністерства, Генерального штабу та Збройних Сил України. Також він повідомив, що на завершальному етапі знаходиться розроблення Державної програми розвитку Збройних Сил України.

Сторони прийшли до згоди, що перш за все, радникам потрібно ознайомитися зі стратегічними документами та результатами вже втілених етапів реформування.

У свою чергу Стратегічний радник від Великої Британії генерал Сер Нік Паркер висловив повагу та підтримку щодо розпочатих процесів реформування. Він, зокрема, зазначив, що розуміє наскільки складно реформувати відомство в умовах бойових дій. Також наголосив на важливості відпрацювання алгоритму роботи групи стратегічних радників. За його словами, окрім вивчення документів потрібно працювати над побудовою довірливих відносин, адже це запорука успішної роботи команди.

Пані Джилл Сінклер, радник від Канади, зазначила, що відкритість, яка вже склалася між усіма присутніми на зустрічі, свідчить про високий потенціал подальшої співпраці.

Генерал-майор Йонас Андрішкевічус, радник від Литовської Республіки розповів, що був одним із тих, хто реформував та створював збройні сили Литви, й на власному досвіді знає, на скільки складний та довготривалий процес чекає на Україну.

Полторак окремо подякував Послам Великої Британії, Канади та Литовської Республіки за активну громадську позицію, яку вони проявляють при виконанні своїх обов'язків на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-