Меркель визнала, що дива на «нормандській зустрічі» не сталося

Меркель визнала, що дива на «нормандській зустрічі» не сталося

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що в ході зустрічі в нормандському форматі, яка відбулася напередодні у Берліні, дива не сталося.

Про це вона заявила, підбиваючи підсумки зустрічі, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Дива, як очікувалося, в ході зустрічі не сталося, але було хороше обговорення робочого процесу», - зазначила Меркель, заявивши про важливість подальших таких зустрічей.

Канцлер також визнала, що не всі моменти в підписаному в лютому 2015 року Мінському пакеті можна однозначно трактувати в їх часовій послідовності, що призводить нині до «дуже різних політичних уявлень».

«Мінські угоди, Мінський пакет містить ряд заходів, які прописані в строгому порядку, проте деякі питання не до кінця точно сформульовані в їх часовій класифікації. Прийняття Дорожної карти виконання домовленостей покликано чітко визначити конкретні кроки і послідовність їх втілення», - прокоментувала Меркель досягнуту домовленість уже в листопаді провести роботу з підготовки такого плану дій.

Завданням усіх сторін, за її словами, є визначення послідовності окремих пунктів. Канцлерові зрозумілий інтерес України, яка наполягає в першу чергу на забезпеченні безпеки. Водночас вона розуміє і вимоги Росії не гальмувати політичний процес. «Але про те, як це врешті-решт має бути влагоджено, мають вести переговори міністри і радники. Це, безумовно, буде дуже важко», - сказала вона.

Глава уряду ФРН наголосила, що в аспекті політичного процесу в основі як і раніше лежить необхідність закону про особливий статус. «Тому що навіть коли буде закон про вибори, навіть коли почне працювати формула, за якою він спочатку набуде чинності тимчасово, а потім постійно, якщо ODIR (організація з питань виборів ОБСЄ - ред.) підтвердить, що вибори пройшли законно, тоді настає складний перехідний період. Ця перехідна фаза має бути заповнена, і це має бути досягнуто у рамках консультації по Дорожній карті», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-