У Берліні проходить зустріч лідерів

У Берліні проходить зустріч лідерів "нормандської четвірки"

Оновлено
Укрінформ
У Берліні розпочалися переговори за участю лідерів країн "нормандської четвірки".

Про це у Твиттері повідомляє Адміністрація Президента України.

У зустрічі, яка розпочалася близько 19.30 за Києвом, беруть участь канцлер ФРН Ангела Меркель, президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд та президент Російської Федерації Володимир Путін.

У переговорах з української сторони також беруть участь глава МЗС Павло Клімкін і заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв. З російської сторони на зустрічі присутні МЗС Сергій Лавров і помічник президента РФ Владислав Сурков.

Переговори стартували після тристоронньої зустрічі Ангели Меркель, Петра Порошенка та Франсуа Олланда. Останнім на переговори прибув Володимир Путін. 

Під час зустрічі Україна наполягатиме на узгодженні так званої "дорожньої карти" із виконання Мінських домовленостей. Нині позиції принципово різні. Київ вимагає спочатку виконати безпекову частину і лише потім перейти до політичної. Тоді як російська сторона наполягає передусім на політичних вимогах - тобто наданні особливого статусу Донбасу і проведенні виборів на окупованих територіях.

Прогнозується, що переговори триватимуть до 22:00 за київським часом. Потім глави Німеччини, Франції та Росії перейдуть до обговорення ситуації в Сирії.

Пряме включення, що засвідчує початок зустрічі, показав канал "112 Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-