Аваков розраховує на більшу підримку Франції у реформі Нацполіції

Аваков розраховує на більшу підримку Франції у реформі Нацполіції

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон обговорили проблематику врегулювання ситуації на сході України, а також можливі шляхи активнішого залучення Франції у процеси реформування системи цивільної безпеки нашої держави.

Про це у середу повідомили в Департаменті комунікації МВС України.

"Проведення виборів на Донбасі без виведення окупаційних військ та озброєння і повернення Україні контролю над кордоном цілком неприйнятне", – підкреслив під час зустрічі глава МВС.

Ізабель Дюмон відзначила, що позиція української сторони є аргументованою й зрозумілою. Вона наголосила на послідовності позиції Парижа у підходах до гарантування суверенітету і територіальної цілісності України. Посол озвучила наміри французького уряду продовжувати пошук шляхів успішної реалізації мінського процесу.

Сторони також обговорили посилення співпраці правоохоронних органів європейських держав у контексті нинішніх глобальних викликів і загроз. Арсен Аваков висловив сподівання на активніше залученні французьких колег до процесу розбудови Нацполіції, Нацгвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

У МВС нагадали, що Національна гвардія України вже має хороший досвід взаємодії з Національною жандармерією Франції. Командування НГУ зацікавлене у поглиблені цієї взаємодії і має намір взяти за основу для підготовки підрозділів порядок і тактику дій французької жандармерії під час виконання завдань із охорони та підтримання (відновлення) громадського порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-