У Мінських домовленостях секретними були лише карти - Безсмертний

У Мінських домовленостях секретними були лише карти - Безсмертний

Укрінформ
Жодних закритих домовленостей економічного чи політичного характеру, які були б змістовним продовженням Мінського процесу, не існує. Не були публічними лише карти лінії розмежування, які сторони конфлікту мали передати одна одній.

Про це заявив у середу в ефірі 112-го каналу екс-представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання конфлікту на сході України Роман Безсмертний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З усього того, що відбулося у Мінському процесі, єдине, що не бачили і що не було публічним - це карти лінії розмежування, тобто, карти штабів. Тому я не розумію, що має на увазі Александр Хуг, говорячи про якісь закриті домовленості", - сказав Безсмертний, коментуючи заяву представника СММ ОБСЄ Александра Хуга про засекреченість деяких документів у рамках Мінських домовленостей.

Екс-представник України у ТКГ зазначив, що в домовленостях йде мова про те, що "сторони мають обмінятися картами, де чітко проведені лінії розмежування". "Так от на сьогоднішній день - це єдина частина, яка географічно визначена, але по точках на сьогоднішній день ніде не була оприлюднена. Тому, скоріш за все, про це йде мова", - додав він. 

Безсмертний запевнив, що йому "невідомо про якісь політичні, економічні домовленості, які були досягнуті і не були зафіксовані у тексті так званих "Мінських домовленостей".

За його словами, наразі навіть офіційним домовленостям бракує легітимності: "Якщо ми розуміємо, що політичні домовленості завершили свою дію 1 січня 2016 року і те, що їх легітимність дорівнює рейтингу політиків, які ці домовленості укладали, то  яку цінність на сьогоднішній день, з точки зору врегулювання конфлікту, можуть мати якісь закриті домовленості?".

"Я розумію прекрасно, що це слова, які виголошуються для того, щоб збурювати ситуацію. Я не бачив, не чув і не знаю про якісь серйозні закриті домовленості, які є змістовним продовженням Мінського процесу", - додав Безсмертний.

Як повідомляло агентство, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що ефективній роботі СММ ОБСЄ на сході України заважає режим засекреченості деяких документів у рамках Мінських домовленостей. Про це він сказав на міжнародній конференції "Мінські домовленості: відносини ЄС-Росія та роль санкцій", яка проходить у середу у Європарламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-