ООН слід заборонити міжнародну пропаганду – українська делегація

ООН слід заборонити міжнародну пропаганду – українська делегація

Укрінформ
Україна виступила в ООН із різким засудженням використання Росією власних ЗМІ в якості інструменту гібридної війни та закликала міжнародну спільноту розробити документ, який заборонив би міжнародну пропаганду.

З відповідною заявою українська делегація виступила у вівторок на засіданні Четвертого комітету ГА ООН, текст якої має у своєму розпорядженні Укрінформ.

"Очевидно, що Росія використовує державні ЗМІ і пропаганду, як інструмент гібридної війни проти України… Такого роду війна за участю контрольованих державою ЗМІ є прямою загрозою для цінностей ООН. Комітет та інші органи ООН мають швидко реагувати на подібні спроби сфальсифікувати інформацію та використати її як інструмент для розпалення регіональних конфліктів", - заявила українська делегація у своєму виступі.

При цьому було підкреслено: Уряд України "продовжує вважати, що міжнародне співтовариство повинне серйозно розглянути питання про розробку міжнародно-правового документа, який забороняв би міжнародну пропаганду, з метою захисту суспільства від інформаційних воєн, підтримуваних на державному рівні".

Українська делегація також нагадала випадки утисків російською окупаційною владою незалежних ЗМІ в незаконно анексованому Криму й тимчасово окупованих територіях сходу України. Ці регіони "стали об'єктом примусової державної пропаганди РФ", що розпалює ненависть і насильство, для виправдання агресії Росії проти України.

"Ми переконані в тому, що інформаційна безпека є ключовим елементом в кожній системі національної безпеки, і ООН повинна стати маяком для його ідентифікації та притягнення до відповідальності тих, хто займається практикою холодної війни", - наголосила українська делегація в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-