Агресію Кремля політика умиротворення не стримає - Климпуш-Цинцадзе

Агресію Кремля політика умиротворення не стримає - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з членами Комітету у закордонних справах Палати громад Парламенту Великої Британії високо оцінила роль візиту співрозмовників у Донецьку та Луганську область.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Надзвичайно важливо, що ви на власні очі побачили, що там відбувається. Ваше відвідання Сходу України забезпечить більшу об'єктивність звіту щодо ситуації в Донецькій та Луганській областях", – зазначила віце-прем'єр.

За словами британських парламентаріїв, перебування на території України російських військ є неприпустимим порушенням міжнародного права. Сторони погодилися з тим, що міжнародна спільнота повинна робити більше, аби змусити Росію поважати міжнародне право і міжнародно визнані кордони сусідів. У цьому контексті було порушено тему продовження санкцій щодо РФ.

"Кремль повинен бачити єдину позицію світу і силу. Лише це, а не політика умиротворення, може стримати агресора", - наголосила  Климпуш-Цинцадзе.

Окрім цього, під час зустрічі йшлося про європейську інтеграцію нашої держави та процес впровадження реформ. Незважаючи на Brexit, парламентарії Великої Британії запевнили у цілковитій підтримці Лондоном євроінтеграції України. На їхню думку, зближення України з ЄС вигідне і Києву, і Брюсселю.

 Віце-прем'єр-міністр також поінформувала гостей про перші результати впровадження реформ в Україні і подякувала Великій Британії за допомогу, яку Лондон надає Києву на цьому шляху.

 У травні в Комітету у закордонних справах Палати громад Парламенту Великої Британії розпочалися слухання на тему "Відносини Великої Британії з РФ". Порядок денний слухань передбачає обговорення стану та перспектив британсько-російських відносин, потенційних наслідків для світу, у тому числі в контексті міжнародної безпеки, зовнішньої політики РФ щодо України та здатності Уряду Великої Британії дати адекватну відповідь діям та прагненням Москви. Очікується, що в підсумковому документі за результатами слухань до кінця року Парламент Об'єднаного Королівства внесе на розгляд уряду пропозиції щодо подальшої політики відносно РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-