Гройсман обіцяє за кілька тижнів розібратися з цінами на ліки

Гройсман обіцяє за кілька тижнів розібратися з цінами на ліки

Укрінформ
Кабінет міністрів до кінця жовтня затвердить порядок референтного ціноутворення на ліки, що має привести до зниження вартості всіх лікарських препаратів в Україні.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відкривши ринок для якісних ліків для наших громадян, наше завдання - забезпечити  справедливе ціноутворення на ці ліки. І в цьому місяці, можливо, на початку наступного, ми з вами, уряд, затвердимо справжнє референтне ціноутворення, справедливе ціноутворення", - сказав Гройсман.

Він зауважив, що якщо взяти за аналоги формування ціни в країнах, які межують з Україною, ми побачимо, що одні й ті самі препарати в Польщі, Румунії, Болгарії коштують "на 30-40-50, на 700 відсотків дешевше по діючій речовині", ніж сьогодні в Україні.

"Це для нас виклик, але ми точно знаємо, що ми приймемо рішення, яке дасть можливість розпочати процес справедливого утворення ціни на ліки, що приведе до зниження цін на всі ліки в Україні", - наголосив Гройсман.

Він додав, що, окрім цього, уряд налагодить справедливе і ефективне забезпечення ліками хворих на гіпертонію, цукровий діабет та астматичні захворювання.

У цьому контексті Гройсман зазначив, що на сьогодні забезпечено постачання в Україну 90% усіх ліків і вакцин, які закуповувалися міжнародними організаціями. Він нагадав, що ситуація з постачанням ліків і вакцин була катастрофічною, але вона сьогодні виправляється, і наразі команда МОЗ серйозно працює над тим, щоб запобігти її повторенню у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-