Кубів запевнив Єврокомісію, що всі чиновники

Кубів запевнив Єврокомісію, що всі чиновники "задекларуються" до 1 листопада

Укрінформ
Питання запровадження електронного декларування державними службовцями в Україні є принциповим, але існують ризики.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив перший віце-прем’єр міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

"Я поінформував, що з 50 тисяч державних службовців 10 600 на позавчора було задекларовано в Україні. І до 1 листопада усі декларації здадуть", - сказав Кубів за результатами своєї зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

Перший віце-прем’єр наголосив, що позиція уряду, Президента і Верховної Ради у цьому питанні є однозначною і принциповою, незважаючи на деякі політичні маніпулювання щодо е-декларування.

"Але є деякі позиції ризику, коли людина все декларує, показує адресу і може отримати ризики як особистість. Але це абсолютно не пов’язано із зміною суті декларації", - відзначив Кубів.

Урядовець також зауважив, що е-декларування вже завдало удару по корупції у системі судової влади.

"Я поінформував, що у зв’язку із введенням системи електронного декларування більше тисячі суддів подали заяви про відставку. Вони зрозуміли, що це є певний запобіжник проти ведення корупційних дій", - зазначив перший віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-