Рада не здолала вето на збільшення виплати сім’ям загиблих в АТО

Рада не здолала вето на збільшення виплати сім’ям загиблих в АТО

Укрінформ
Народні депутати не змогли подолати вето Президента на закон,  спрямований на збільшення розміру одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих в АТО.

За відповідне рішення проголосували лише 113 з 226 необхідних народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Водночас парламентарії підтримали 233-ма голосами пропозицію про направлення закону на доопрацювання у профільний комітет.

Закон 2406 був ухвалений Верховною Радою ще 17 липня 2015 року. Документ передбачає, що одноразова грошова допомога призначається і виплачується в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму у разі загибелі (смерті) військовослужбовця, військовозобов'язаного або резервіста, 375-кратного прожиткового мінімуму у разі встановлення військовослужбовцю інвалідності І групи, 300-кратного прожиткового мінімуму - у разі встановлення інвалідності ІІ групи та 225-кратного прожиткового мінімуму - у разі встановлення військовослужбовцю інвалідності ІІІ групи.

Проте 7 серпня 2015 року Президент подав до парламенту свої пропозиції, згідно з якими пропонувалося замінити норму про одноразову виплату сім'ям загиблих бійців із суми розміром 750-кратного прожиткового мінімуму (станом на 2015 рік - 913,5 тисяч гривень) на 700 тисяч гривень.

Як зазначив під час виступу в парламенті заступник міністра фінансів Сергій Марченко, протягом часу з моменту прийняття цього нормативно-правового акта було ухвалено низку законодавчих змін, які наразі нівелюють актуальністб закону 2406. Так, за його словами, сьогодні одноразові виплати сім'ям загиблих військовослужбовців становлять 725 тисяч гривень і будуть збільшуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-