У «Відродженні» пояснили, чому голосуватимуть за відставку Гонтаревої

У «Відродженні» пояснили, чому голосуватимуть за відставку Гонтаревої

Укрінформ
Депутатська група «Партія Відродження» готова підтримати відставку з посади голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив народний депутат Василь Гуляєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гуляєв закликав Верховну Раду цього пленарного тижня розглянути проект постанови № 1055 щодо звільнення з посади голови НБУ, зареєстрований народними депутатами «Відродження».

«Наша депутатська група занепокоєна ситуацією, що склалася на фінансовому ринку. Ситуацією, що викликана неправильними діями керівника Нацбанку. Результатом дворічної роботи Валерії Гонтаревої на посаді стало закриття 80 українських банків – фактично виведення з банківського ринку майже половини фінустанов. Тому ми підтримуємо ініціативу наших колег щодо її звільнення», – розповів Гуляєв.

Також він додав, що пропозицію звільнити Гонтареву «Відродження» подало ще два роки тому, в листопаді 2014 року.

«Ми просимо терміново розглянути наш проект постанови і закликаємо колег підтримати його. Якщо й далі тягнути з цим питанням, то банківська система під керуванням нинішньої голови НБУ взагалі буде знищена», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, раніше Нацбанк звернувся до СБУ, ГПУ та НАБУ з проханням відкрити кримінальні провадження у зв’язку зі звинуваченнями на адресу голови НБУ Валерії Гонтаревої в брошюрі під назвою "Загроза економічній безпеці України", яку на зустрічі з МВФ та Світовим банком розповсюджував Сергій Тарута.

Як заявили в НБУ, Тарута розповсюджував неправдиву інформацію щодо звинувачень офіційної особи в корупційній діяльності, розвалі банківської системи та створенні загрози економічній безпеці України.

Зазначається, що над підготовкою брошюри працювала Асоціація українських банків, яку очолює Олександр Сугоняко, але, як зазначають у НБУ, «наразі Асоціація не представляє інтересів банківської спільноти».

Ще раніше Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності вирішив звернутися до Президента, Генеральної прокуратури та НАБУ стосовно перешкоджання діяльності Комітету з боку голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-