У БПП заявляють про скоординовану атаку на Гонтареву

У БПП заявляють про скоординовану атаку на Гонтареву

Укрінформ
Після того, як Нацбанк вичистив "авгієві конюшні", на нього розпочалася скоординована атака.

Про це заступник голови фракції БПП Ірина Луценко заявила під час свого виступу в парламенті.

"Валерії Гонтаревій закидають мало не всі проблеми економіки України. Насамперед, падіння гривні та банкрутство менших банків. Але панове, давайте бути чесними, проблеми в банківській системі почалися далекого 2009 року, внаслідок світової фінансово-економічної кризи. І курс гривні тоді був стабільним і меншим, і прем’єром була інша, але це не врятувало, наприклад, банк "Надра". Як не врятувало й інші банки", - цитує нардепа прес-служба БПП.

Луценко нагадала, що в часи правління Януковича з’явилася не одна схема з використанням дрібних банківських установ: "Це ті, хто займався конвертацією, або ті, на кого зливали прибутки, що йшли для "Сім’ї". Не кажучи вже про деяких аферистів. І от тепер, коли Нацбанк фактично вичистив ці "авгієві конюшні", на нього розпочалася скоординована атака".

Вона також підкреслила, що МВФ надав Україні вже третій транш кредитної гарантії в розмірі $1 млрд, і це, за словами депутата, демонструє довіру до України.

"Дії міжнародної спільноти спрямовані на впровадження життєво-необхідних економічних реформ та антикорупційної реформи. Ворог на кордоні країни робить владу більш відкритою до зауважень суспільства, опозиції та міжнародних партнерів. Суспільство стає більш згуртованим. Тому, навіть проміжні результати реформ заслуговують на підтримку і заохочення, а не лише на критику через "махровий" популізм, що спричиняє внутрішню нестабільність", – заявила Луценко.

На її думку, депутати мають навчитися цінувати досягнуті успіхи: "Ми стали енергетично незалежними. Через субсидії влада підтримує найбільш незахищених та допоможе платоспроможним громадянам платити менше через програму енергоефективності. В результаті децентралізації суттєво збільшилися бюджети громад. А це – сотні відремонтованих і утеплених шкіл, під’їздів, побудованих садочків, сотні кілометрів відремонтованих і прокладених доріг, відреставрованих і побудованих мостів, нові шкільні автобуси".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-