Порошенко не дуже оптимістичний щодо зустрічі в Берліні

Порошенко не дуже оптимістичний щодо зустрічі в Берліні

Укрінформ
Україна, Німеччина та Франція виступають за затвердження так званої "дорожньої карти", що має чітко зафіксувати послідовність кроків і гарантії виконання Мінських угод. Однак сподівань небагато, що цей документ буде підписаний під час зустрічі у середу в Берліні через позицію російської сторони.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції в Осло з Прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це позиція України, це позиція наших партнерів з Німеччини та Франції. Без "дорожньої карти", не маючи двох дуже важливих компонентів... Це послідовність кроків, які мають бути зроблені, безпека, припинення вогню, припинення вбивств українських військових та цивільних, виведення військ. І потім - політичний пакет", - заявив Президент, відповідаючи на питання, чи можна очікувати під час зустрічі глав держав у "нормандському форматі" в Берліні підписання "дорожньої карти" виконання Мінських угод.

Він зазначив, що все залежить від готовності держави-агресора: "Якщо росіяни будуть готові підписати... Хоча не лише підписати, адже ми вже маємо підписи у Мінську.., а й виконати, імплементувати, то буде дуже добре".

"Я дуже оптимістичний щодо майбутньої України, але, на жаль, не дуже оптимістичний щодо завтрашньої зустрічі. Але я буду дуже щасливий, якщо станеться інакше", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-