Росія може використати убивство Мотороли для зриву

Росія може використати убивство Мотороли для зриву "Мінська" - Маломуж

Укрінформ
Колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявляє, що вбивство бойовика "ДНР" Арсена Павлова (Мотороли) вигідне Росії.

Про це він сказав в ефірі проекту Радіо Свобода "Донбас.Реалії".

Він зазначив, що Росія, таким чином, використовує свої агентурні позиції в середовищі бойовиків для того, щоб звинуватити Україну в невиконанні Мінських домовленостей.

"Можливо, виставити патріотів з нашої сторони, які нібито вчинили це. Але прямо звинувативши українські спецслужби в тому, що ми пішли на теракт в мирному процесі, коли Мінські угоди працюють. Це перша ситуація, яка дійсно зриває мінський процес, зриває розведення військ, підриває позицію України як держави. Тому що там можуть бути бойовики, вони нібито неконтрольовані, а тут – держава, яка повинна дотримуватися всіх домовленостей і не застосовувати будь-які методи терористичної роботи", – сказав Маломуж.

Крім того, на думку експерта, це може бути стратегічна операція. Він вважає, що Росії необхідна була ситуація, за якої можна використовувати ескалацію конфлікту і тиск на Україну для того, щоб Київ пішов на поступки в питаннях виконання пунктів "Мінська-2", зокрема про зміну Конституції і проведення виборів в окремих районах Донбасу.

"Дуже важливо, так би мовити, для російського керівництва. Якраз той період, щоб почати наступ на стратегічному і політичному рівні", – сказав Маломуж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-