В'ятрович сказав, у чому небезпека фільмів на кшталт

В'ятрович сказав, у чому небезпека фільмів на кшталт "Волині"

Укрінформ
Стрічки на кшталт "Волині" Войцеха Смажовського, завтрашній показ якої скасував Польський Інститут у Києві, справді здатні розпалювати ворожнечу між українцями та поляками. 

На цьому наголосив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у коментарі Укрінформу.

"Я читав сценарій, знаю думку людей, що бачили фільм. І, на жаль, переконаний, що він покликаний радше зіграти на існуючих міфах і стереотипах, які є в польській свідомості, замість того, аби розповісти справжню історію того, що сталося. Я думаю, що такого роду фільми справді можуть розпалювати ворожнечу між українцями і поляками", - наголосив В'ятрович.

Він додав, що фільм почали знімати ще під час або навіть до подій на Майдані, але поява його саме зараз - в час загострення польсько-українських відносин, наростання антиукраїнських настроїв в Польщі, протистояння між Україною і Росією - особливо негативна. 

"З прочитаного мною сценарію я можу судити, що фільм є доволі антиукраїнським. Його показ у нас може викликати доволі негативну реакцію. Фільм, побудований на стереотипному зображенні українців як різунів, очевидно, не сподобався би більшості нашої аудиторії", - вважає В'ятрович.

Як повідомляли ЗМІ, Польський Інститут у Києві на рекомендацію МЗС України з огляду на безпеку скасував запланований на 18 жовтня показ фільму "Волинь", що мав відбутися у кінотеатрі "Київ" за участі режисера стрічки Войцеха Смажовського.

Фото: UAinfo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-