Показ

Показ "Волині" в Києві не скасували, а перенесли - МЗС

Укрінформ
Показ польського фільму "Волинь" у Києві за взаємною згодою сторін перенесено на більш пізній період. 

Про це Укрінформу заявила речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Показ фільму "Волинь" за взаємною згодою перенесено на більш пізній період. Дата показу буде визначатися у двосторонньому форматі", - сказала Беца.

Вона уточнила, що МЗС України не забороняло фільм, а рекомендувало Польському інституту в Києві перенести показ на пізніший період, в Інституті з цим погодилися і скасували анонсований раніше захід.

Як повідомляв Укрінформ, Польський інститут у Києві за наполяганням МЗС України скасував показ художнього фільму "Волинь" режисера Войцеха Смажовського, який мав відбутися 18 жовтня у кінотеатрі "Київ". Після закритого показу фільму, на який Польський Інститут запрошував гостей, мала відбутися зустріч із режисером Смажовським.

Фільм "Волинь" 7 жовтня вийшов у прокат у Польщі. Фільм викликав бурхливу дискусію в інтелектуальних колах Польщі та журналістському середовищі. На думку одних, цей фільм має прискорити процес польсько-українського примирення, на переконання інших, він лише розпалить емоції, поглибить взаємні стереотипи і не сприятиме нормалізації відносин в історичній площині.

Фото: varianty.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-