Мінгареллі квапить Раду з кількома євроінтеграційними законами

Мінгареллі квапить Раду з кількома євроінтеграційними законами

Укрінформ
Ухвалення останнім часом парламентом кількох важливих євроінтеграційних законопроектів свідчить про готовність Ради проводити реформи, але у ЄС чекають на прийняття ще кількох законів.

Про це у понеділок під час панельної дискусії високого рівня «Парламенти та всеосяжна демократична реформа» заявив голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо той факт, що протягом останніх місяців деякі законодавчі ініціативи були прийняті. Зокрема, зміни до Конституції у частині судової реформи, закон про ринок електроенергії, про оцінку впливу на навколишнє середовище. Це демонструє готовність та спроможність Ради проводити реформи. Але ми чекаємо на більші результати», - сказав Мінгареллі.

Він наголосив на необхідності скасування заборони на експорт деревини. «Це ключовий момент, на який ми розраховуємо», - підкреслив голова Представництва ЄС.

Також він зазначив, що необхідно ухвалити в другому читанні закон про ринок електроенергії, призначити членів Центральної виборчої комісії та впровадити законодавство, яке стосується судової реформи.

«Ми сподіваємося, що Рада не змінюватиме законодавство, яке стосується електронного декларування», - зауважив Мінгареллі.

Він також нагадав, що місія Кокса надала 52 рекомендації щодо реформування парламенту і, за його словами, ці рекомендації мають бути якнайшвидше виконані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-