Україну не можуть зобов'язати відшкодовувати витрати Януковича – Мін'юст

Україну не можуть зобов'язати відшкодовувати витрати Януковича – Мін'юст

Укрінформ
Заяви адвокатів президента-втікача Віктора Януковича про стягнення з України коштів на його користь не відповідають дійсності.

Про це йдеться у заяві Міністерства юстиції України. 

"Наразі не існує жодних рішень іноземних судів або рішень Загального Суду ЄС, чи Європейського суду справедливості щодо стягнення будь-яких коштів з України на користь Януковича В.Ф. або його родини. При цьому заяви адвокатів Януковича про нібито стягнення з України коштів на користь екс-президента є ні чим іншим як маніпуляцією громадською думкою", - йдеться в документі.

У Мін'юсті зазначають, що 15 березня 2016 року представники Януковича та його синів дійсно подали до загального суду Європейського Союзу клопотання про визначення розміру юридичних витрат, що підлягають відшкодуванню за наслідками подання Україною заяв про вступ у справи про оскарження Януковичами застосованих до них санкцій ЄС, проте зазначені заяви наразі не розглянуті.

"Відповідно, повідомлення про те, що певний суд у Європейському Союзі нібито зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в сумі 6 млн 378,4 тис. грн екс-президенту Віктору Януковичу і його родині у справі щодо оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій повністю не відповідає дійсності", - наголосили у Мін'юсті.

Ба більше, наразі Януковичем не доведено перед судом ані факту понесення ним витрат у зв’язку з поданням заяв України про підтримку застосованих проти нього санкцій ЄС, ані сум таких витрат, зазначають у відомстві. 

"Україна не може бути зобов’язана сплачувати жодні кошти на користь Януковича та його родини і має достатньо правових інструментів для доведення цієї позиції у будь-яких судових установах. Представники Януковича заявляють астрономічні суми гонорарів за нібито роботу, пов’язану з поданням Україною заяв про вступ у справи про оскарження Януковичами застосованих до них санкцій ЄС, виключно з метою маніпуляції громадською думкою", - наголосили у Мін'юсті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-