Участь в АТО взяли близько 280 тисяч українців – Порошенко

Участь в АТО взяли близько 280 тисяч українців – Порошенко

Фото
Укрінформ
За два з половиною роки у бойових діях на сході України взяли участь близько 280 тис. наших співвітчизників, з них понад 10 тис. були відзначені державними нагородами, а 33 стали Героями України.

Про це у виступі на урочистостях з нагоди Дня захисника України заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У війні головне не гроші, не техніка, не зброя, а люди, українські воїни. За два з половиною роки у проведенні антитерористичної операції взяли участь близько 280 тисяч українців. З них 266 тисяч уже отримали статус учасників бойових дій. Понад 10 тисяч військовослужбовців відзначені державними нагородами, 33-м нашим українським фронтовикам присвоєно високе звання Героя України", - сказав Порошенко.

Він повідомив, що сьогодні матиме честь вручити Золоту Зірку героя рідним капітана Олександра Лавренка, командира танка, який підняв свою роту і знищив велику кількість бійців агресора. Президент зазначив, що на прикладі цього та багатьох інших воїнів ми можемо виховувати покоління українців, а сьогодні, в День захисника Вітчизни, ми віддаємо їм шану.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (8 фото)

Фото: Михайло Марків .

"Я підпишу сьогодні Указ про присвоєння звання Героя України ще двом відважним воїнам - майору Андрію Ткачуку, начальнику штабу парашутно-десантного батальйону 25-ї бригади високомобільних військ, та молодшому лейтенанту Володимиру Гарматію, комвзводу управління артилерійської бригади. Володимиру Гарматію, на жаль, посмертно", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що, обороняючи Україну від російської агресії, загинуло 2533 військових, і запропонував ушанувати їхню пам'ять хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-