Єльченко розповів у ООН, чому ненависть у Криму може загрожувати геноцидом

Єльченко розповів у ООН, чому ненависть у Криму може загрожувати геноцидом

Укрінформ
Будь-які прояви геноциду супроводжуються нагнітанням ненависті з боку окремих держав до цілих народів: це було під час Голокосту, така ситуація спостерігається, на жаль, і зараз – в окупованому Росією Криму.

На цьому наголосив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час пам'ятного заходу в четвер, присвяченого 75-й річниці трагедії Бабиного Яру, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні пам'ятати, що поширення мови ненависті часто передує геноциду та супроводжує його. Лідери, які планували масові вбивства під час Голокосту, а також в Руанді й Сребрениці, поширювали ідеологію ненависті", - нагадав український дипломат.

За його словами, на жаль, світ і сьогодні стає свідком "санкціонованого на державному рівні" підбурювання до ненависті й переслідування невинних людей. "Незаконно окупувавши Крим, російська влада утискає права й свободи українців та кримських татар, змушуючи їх лишати Кримський півострів, свою історичну землю. Деякі з них піддавалися тортурам і викраденням, багато з них були обмежені в правах людини", - зауважив Єльченко.

У цьому зв'язку представник України закликав міжнародну спільному не бути байдужими до подібних злочинів. "Наша спільна відповідальність перед майбутніми поколіннями полягає в тому, щоб ті, хто скоює злочини проти людяності, були притягнуті до відповідальності, а також щоб запобігти повторенню подібних злочинів у майбутньому", - наголосив Єльченко.

Як повідомляв Укрінформ, три дипломатичних місії при ООН – України, Ізраїлю і США – організували в четвер меморіальний вечір в пам'ять про 75-ту річницю трагедії Бабиного Яру в Києві.

Захід проходив у залі Ради з Опіки ООН. Гості вшанували хвилиною мовчання пам'ять 150 тис. загиблих у трагедії, заслухали відеозвернення Президента України. Під час заходу також виступили постійні представники України, Ізраїлю і США при ООН та свідки трагедії. Крім того, відбувся пам'ятний концерт класичної музики й церемонія запалення свічок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-