Порошенко привітав резолюції ПАРЄ щодо російської агресії в Україні

Порошенко привітав резолюції ПАРЄ щодо російської агресії в Україні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав схвалення резолюцій Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо політичних наслідків російської агресії в Україні та захисту проти порушень прав людини на окупованих територіях.

Про це Президент написав у Фейсбуці.

"ПАРЄ вперше визнала Росію країною-агресором, закликала її вивести свої війська і припинити військову підтримку бойовиків та чітко підтвердила беззаперечну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, включаючи Крим", - зазначив Порошенко.

За його словами, це є спільною перемогою української дипломатії, депутатів Верховної Ради України та проукраїнської міжнародної коаліції.

"Щиро вдячний доповідачам ПАРЄ К.Зеленковій (Чехія) та М.Бек (ФРН) за підтримку України на шляху реформ, засудження російської агресії та репресій Росії проти українських громадян на території тимчасово окупованого Криму та Донбасу", - написав Порошенко.

Він висловив свою підтримку закликам ПАРЄ до єднання Європи і вироблення спільної європейської стратегії для протидії зусиллям Росії щодо дестабілізації геополітичної ситуації.

Також Президент повідомив, що вважає передчасним порушення питання про відновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ до повного припинення російської агресії та брутального порушення основоположних норм міжнародного права, в тому числі Ради Європи, а також повного відновлення територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-