Поїздки політиків на окупований Донбас має розслідувати СБУ - нардеп

Поїздки політиків на окупований Донбас має розслідувати СБУ - нардеп

Укрінформ
У "Народному фронті" вимагають від Служби безпеки України розслідувати обставини поїздок на окуповані території Надії Савченко, депутатів від Опозиційного блоку, інших парламентаріїв і чиновників.

Про це заявив член фракції "Народний фронт" Юрій Береза, повідомляє прес-служба політсили.

"Ми вимагаємо від спецслужб оприлюднювати прізвища народних депутатів, депутатів місцевого рівня, чиновників, які їздили і продовжують їздити на окуповані території. А також розслідувати обставини перебування на окупованих територіях і перетину лінії розмежування. Україна повинна знати прізвища тих, хто веде таємні перемовини з російськими окупантами і їхніми найманцями ", - сказав Береза. 

Він вважає, що на окуповані території час від часу без проблем їздять депутати з "Опозиційного блоку", а безперешкодна поїздка народного депутата, члена фракції "Батьківщина" Надії Савченко на окуповані території та зустрічі там з російськими найманцями і, можливо, кадровими військовими - це "явний виклик українським спецслужбам". 

"Що стосується Савченко, то це особливий випадок, бо представниця "Батьківщини" часто виголошує заяви, немов у Кремлі написані. Використовує для цього трибуну ПАРЄ. Ці заяви ослаблюють наші позиції у дебатах на міжнародних політичних майданчиках і серйозно демотивують українців до опору державі-агресору", - зазначив Береза.

Він наголосив, що СБУ має вчасно виявляти і розслідувати факти візитів українських політиків і чиновників в Росію та на окуповані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-