Яценюк знову прийшов на допит у ГПУ

Яценюк знову прийшов на допит у ГПУ

Укрінформ
Колишній Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говоритиме сьогодні зі слідчими Генеральної прокуратури про роль міністрів закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі під час трагічних подій на Майдані узимку 2014 року.

Про це він розповів журналістам, прибувши на допит до ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Також у процесі допиту будуть запитання про те, яку роль виконували міністр закордонних справ Німеччини, Польщі і Франції, які неодноразово приїжджали до Януковича й проводили з ним переговори", - зазначив Яценюк.

Загалом, за словами політика, у ході допиту слідство з'ясовує роль "кожного учасника організованого злочинного угруповання, яке очолювалося тодішнім Президентом (Януковичем - ред.) і членами якого були міністр внутрішніх справ, голова СБУ, генеральний прокурор і всі інші силовики".

Він наголосив, що всі ці люди були повністю залежні від екс-президента і все те, що відбувалося на Майдані, робилося з прямої санкції вищого керівника держави.

Також Яценюк розповів, що слідство з'ясовує і те, яким чином поводили себе працівники правоохоронних органів, "коли вони фактично натравлювали тітушок" на учасників Революції Гідності.

"Тітушки стояли позаду них і були переодягнені у форму Самооборони, закидали коктейлями Молотова і камінням мирних протестувальників і фактично діяли під повним прикриттям міліції", - заявив він.

Крім того, політик зауважив, що у процесі слідства буде встановлено роль та місце окремих депутатів - хто голосував, хто не голосував, чому Партія регіонів пропала з парламенту, а потім повернулася для прийняття рішень про зупинення силової операції та про повернення до Конституції 2004 року.

"Тобто відтворюється повна картина того, що передувало Майдану і як розгорталися драматичні події з 18 до 21 (лютого 2014 року - ред.)", - підкреслив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-