Вибори на Донбасі. Жебрівський – Олланду: приїжджайте, агітуйте

Вибори на Донбасі. Жебрівський – Олланду: приїжджайте, агітуйте

Укрінформ
Європейські політики мають зрозуміти, що на окупованих територіях Донбасу не може бути вільного волевиявлення людей і проводити вибори там не можна.

Таку думку висловив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський у Фейсбуці.

"Вибори на окупованих територіях готовий проводити тільки після того, як пан Олланд разом зі мною погодиться проводити на цих територіях передвиборчу агітацію. Ну, і нам ще потрібно буде там створити виборчі дільниці, сформувати комісії, актуалізувати списки виборців і т.д. для проведення виборів. Те саме я недавно пропонував його колегам – Еро і Штайнмайєру. Хто, як не французи та німці мають розуміти, що вибори – це вільне волевиявлення. Про який вільний вибір може йтися, якщо українська мова і українська символіка там сьогодні під забороною? А за їх використання на тій території – 100% гарантія зникнути десь у підвалах", - написав губернатор.

Він додав, що дуже прикро чути подібні заяви від європейських політиків такого рівня.

"...Не може бути подвійних стандартів у президента країни, яка позиціонує себе еталоном демократії у світі", - наголосив Жебрівський.

Як повідомляв Укрінформ, під час виступу в ПАРЄ у вівторок, 11 жовтня, президент Франції Франсуа Олланд сказав, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він наголосив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-