Меркель і Олланд не змогли домовитися з Путіним про дату «нормандської зустрічі»

Меркель і Олланд не змогли домовитися з Путіним про дату «нормандської зустрічі»

Укрінформ
Західні лідери країн-учасниць «нормандської четвірки» обговорили в середу з російським президентом стан виконання Мінських угод від перемир'я до виборів, і не змогли затвердити дату нової зустрічі.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН, поінформував офіційний представник уряду Штеффен Зайберт.

“В центрі уваги стояло питання виконання Мінських домовленостей в Україні, в особливості, зміцнення режиму перемир'я, розведення військ і необхідні подальші кроки аж до можливості проведення місцевих виборів», - назвав Зайберт основні теми розмови федерального канцлера Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з президентом Росії Володимиром Путіним.

Сторони підкреслили важливість подальшої роботи зі створення умов для можливої зустрічі глав держав та урядів у так званому «нормандському форматі», повідомив прес-секретар. Лідери погодилися з тим, що для цього має бути досягнутий прогрес як в питанні безпеки, так і в політичних аспектах. «Рішення про проведення такої зустрічі прийнято не було», - сказав він.

Ще однією темою розмови стала ситуація в Сирії. Канцлер і президент Франції ще раз підкреслили актуальність припинення вогню і забезпечення доступу до гуманітарної допомоги, щоб полегшити страждання населення.

Раніше цього дня на брифінгу Зайберт підкреслив, що інформація про можливий саміті в Берліні 19 жовтня виходила не від німецької сторони.

У той же час, прес-служба Кремля "помітила" лише частину бесіди на вищому рівні. Так, РІА новості повідомляє, що "лідери обмінялися думками щодо сирійської проблематики", і "зауважили важливість координації зусиль у боротьбі проти терористичної загрози", ані словом не згадуючи про проблематику мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-