Клімкін розповів про компроміси щодо Мінських домовленостей

Клімкін розповів про компроміси щодо Мінських домовленостей

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Мінські домовленості мають бути виконані, а принципових компромісів у цьому питанні шукати не можна.

Про це він заявив на VI Національному експертному форумі "Ключові питання року", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо шукати жодного компромісу по Мінську, бо Мінськ або виконується або не виконується. Ми не можемо намагатися зрозуміти, чому хтось виходить (війська - ред.), а хтось не виходить. Ми не можемо проводити наступних кроків за присутності російських регулярних військ», - сказав Клімкін.

Звісно, додав він, допустимим є пошук певного компромісу на рівні деталей, але на рівні сенсу та змісту вони за визначенням неможливі, бо вони принципово різні.

Навіть якщо зараз Україна почне думати про зміну виборчого законодавства та проведення виборів, наголосив Клімкін, чи є в цьому сенс.

«Навіть якщо ми домовимося, але зараз Росія не хоче нічого, Росія не хоче, щоб голосували всі ті, кого вигнали з Донбасу... Ми ж не можемо у людей забрати шлях визначення своєї долі, а вона (РФ — ред.) не хоче ніякої ролі України у виборах, ні ролі українських політичних партій, ні ролі медіа. Тоді це не вибори», - сказав урядовець.

На переконання міністра, логіка «дружнього сусіда» є зрозумілою: «Логіка Мінська зрозуміла — Росія намагається перевернути цю логіку з точністю до навпаки».

Клімкін наголосив, що не вірить у те, що РФ здатна ось так просто забрати свої війська та піти. «Ми прекрасно розуміємо, що ідеальна ситуація з Росією, на жаль, неможлива у нас, неможлива в Алеппо, неможлива в Сирії, неможлива в Карабасі і взагалі неможлива ситуація із Росією», - сказав він.

«Думаю, те, що робить Росія — це свідома спроба дестабілізувати через Донбас, але й через інші можливості і Україну і регіон. Якщо це вдасться — це буде фундаментальний виклик для всього європейського проекту, оскільки він у сьогоднішньому вигляді тоді існувати не буде», - вважає очільник МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-