Шлях України до ЄС буде довшим, ніж у країн Балтії - посол Латвії

Шлях України до ЄС буде довшим, ніж у країн Балтії - посол Латвії

Укрінформ
Шлях України до Європейського Союзу буде складнішим і довшим, ніж у країн Балтії.

Таку думку висловив посол Латвії в Україні Юріс Пойканс під час виступу на VI Національному експертному форумі "Ключові питання року", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шлях до Європи для України буде набагато складнішим і займе значно більше часу", - сказав  Пойканс.

На його переконання, обставини, в яких опинилася наша держава, неможливо порівняти із ситуацією з Балтійськими країнами. "Десять років тому Росія не заперечувала проти членства Балтійських країн в Європейському Союзі. Вона була проти нашого членства в НАТО", - нагадав він.

Водночас, додав посол, коли справа стосується Грузії, України та Молдови, то Росія сприймає "Східне партнерство" і угоди про асоціацію як пряму загрозу для себе.

"По-друге - Україна, на відміну від Балтійських країн, протистоїть агресії на сході. Це вимагає великої кількості ресурсів. У нас не було такої ситуації", - додав він.

Пойканс назвав ще й третій чинник: "В України набагато складніша історична спадщина, ніж у нас. У нас була державність упродовж 20 років, що дуже нам допомогло, і ми відразу взяли курс на Європейський Союз на початку 1990-х років".

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-