Клімкін: РФ не зупиниться на дестабілізації ситуації в Україні

Клімкін: РФ не зупиниться на дестабілізації ситуації в Україні

Укрінформ
Російська Федерація не зупиниться у своїх спробах дестабілізувати ситуацію в Україні й надалі не припинятиме свої намагання впливати на нас.

Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін під час свого виступу на VI Національному експертному форумі "Ключові питання року", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що Росія не зупиниться на тому, щоб дестабілізувати нас, дестабілізувати увесь регіон», - сказав Клімкін.

Він переконаний, що такі спроби не припиняться, тому Україні варто мати чітку логіку тактичних кроків і чітку стратегію своїх дій. «І те й те нам обов’язково потрібно мати з нашими друзями та партнерами», - упевнений урядовець.

При цьому він відзначив, що Україна не перебуває у вакуумі, вона має підтримку у світі, але в основі нашої політики має бути баланс цінностей та інтересів, а не якихось ситуативних ідей. «І це для мене є запорукою того, що ми можемо йти вперед», - додав Клімкін.

Нині ж, вважає міністр, РФ намагається безпекою та небезпекою торгувати як товаром. «Створення небезпеки — це як певний товар на біржі та торгівля нею. Не тільки у різних переговорах, а з точки зору створення нової системи багаторівневих впливів. І це дуже добре проглядається зараз - це свідоме підняття ставок по багатьох напрямках», - сказав він.

Коли ми маємо безпеку як своєрідний товар, відзначив урядовець, виникає у політиці поняття конкурентоспроможності і точки зору на роль України, питання, наскільки ми є з нашими ресурсами та нашим місцем у світі конкурентоспроможними. «Я вважаю, що є фундаментально два чинники, які визначають нашу роль. Перше — ми самі, наша здатність, витривалість», - сказав Клімкін.

Другим, на його переконання, є те, наскільки Україна є вмонтованою в різні системи цивілізованого світу та трансатлантичної спільноти, «адже зараз Україна діє дуже скоординовано саме з трансатлантичною спільнотою, ми про це давно мріяли».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-