Геращенко: Слова Олланда про Донбас обурили Інтернет

Геращенко: Слова Олланда про Донбас обурили Інтернет

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що президент Франції Франсуа Олланд під час виступу в ПАРЄ не сказав нічого нового щодо Донбасу.

Про це вона написала у Facebook

"Зранку переглядаю стрічку новин у фб і бачу, як слова французького президента по Донбасу обурили інтернет. Насправді він не сказав жодного нового слова. Це позиція Франції і Німеччини, яка уособлює позицію ЄС: безпека - вибори (за українським законодавством і міжнародними стандартами, це важливо, і це вчора сказав Олланд, до речі) - кордон", - написала вона. 

Водночас Геращенко наголосила, що українська позиція щодо відновлення миру на Донбасі, яку ми відстоюємо на всіх рівнях, є  реалістичною і дещо іншою:

"Безпека (не тиждень без вогню, а виконання безпекового блоку повністю, разом з виведенням іноземної зброї і техніки) - гуманітарний блок (звільнення всіх незаконно утримуваних, без усякого непристойного шантажу амністією, яка має вступити в силу тільки з політичним блоком) - кордон (СММ ОБСЄ має бути на кордоні вже зараз!) - політичний блок (вибори за українським законами і міжнародним спостереженням)", - зазначила вона. 

Геращенко наголосила, що вибори на Донбасі мають бути з європейськими спостерігачами.

 "Якщо сьогодні депутатам Європарламенту і співробітникам ЄП та національних парламентів заборонено відвідувати Донбас з міркувань безпеки, то ні про які вибори там не може бути й мови", - додала вона. 

Як повідомляв Укрінформ, під час учорашнього виступу в ПАРЄ Олланд сказав, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він наголосив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-