Дипломат порадив Олланду перечитати текст Мінських угод

Дипломат порадив Олланду перечитати текст Мінських угод

Укрінформ
У Мінських домовленостях питання виборів на Донбасі і прийняття відповідного законодавства згадується двічі.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій.

"Це було фіксування позиції Франції. Я б скоріше прочитав те, що нам потрібно та вигідно, і на цьому б будував нашу політику. У словах Олланда було ключове слово – безпека. Він заявив, що просування у політичній галузі можливо, проте передусім назвав безпеку, виведення військ, припинення вогню. На цьому треба і будувати наші кроки – виконання перших пунктів Мінських домовленостей, ні про які політичні просування, тим більше по вибори, мова в принципі не може йти", – зазначив дипломат.

"Може треба, щоб ми показали Олланду трішки ще раз перечитати текст Мінських домовленостей. Бо там питання виборів і прийняття відповідного законодавства згадується двічі, у пункті №4, перед яким стоїть безпека, припинення вогню і в пункті №12, а у пункті №9 йдеться про передачу під контроль України кордону. А у пункті №4 йдеться тільки про модальності і обговорення, тому потрібно більш чітко фіксувати те, що записано у домовленостях", – додав він.

Нагадаємо, 11 жовтня у Страсбурзі на осінній сесії ПАРЄ французький лідер закликав до проведення виборів на Донбасі та залучення РФ до вирішення питання.

Фото: 2000.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-