У Раді заговорили про

У Раді заговорили про "похід" до ГПУ за результатами топ-розслідувань

Укрінформ
Керівник Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв заявив, що Генеральна прокуратура України не надає Комітету необхідної інформації щодо результатів важливих розслідувань.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наш давній знайомий Юрій Столярчук (заступник Генпрокурора - ред.) продовжує епістолярну дискусію, що насправді ми не маємо права дізнаватись про результати розслідувань конкретних кримінальних проваджень. Є пропозиція - давайте сходимо до них в гості. Інтуїція підказує, що якщо ми їх викличемо, то чекатимемо до царя гороха", - сказав Соболєв.

Проте потім, він запропонував поки що обмежитись черговим зверненням до ГПУ.

"Зробимо наступним чином - ще раз напишемо відповідь від Комітету Столярчуку і Луценку, детально роз'яснимо законодавство. Насправді ми ніколи не втручалися і не будемо втручатися в розслідування конкретних кримінальних проваджень, але про результати розслідувань, ми зобов'язані як депутати, здійснюючи депутатський контроль, знати. Результати розслідувань, особливо які стосуються топ-корупції, як до, так і після Майдану", - сказав Соболєв.

Він також сказав, що з цього приводу виступить з трибуни ВР.

"Якщо це вже не допоможе, включно з моїм виступом з трибуни, тоді запропоную Юрію Юрійовичу організувати наш похід і ми на місці пояснимо всім керівникам Генпрокуратури, що написано в законі", - додав Соболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-