Україна поки не отримала запрошення на Нормандський саміт - АП

Україна поки не отримала запрошення на Нормандський саміт - АП

Укрінформ
Станом на 11 жовтня українська сторона не отримувала формального запрошення на саміт Нормандської четвірки у Берліні.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Адміністрації Президента України.

"Під час останніх контактів Президента України з канцлером Німеччини та президентом Франції опрацьовувалися різні дати проведення саміту Нормандської четвірки у Берліні. Петро Порошенко неодноразово заявляв, що Україна виступає за активний діалог у рамках Нормандського формату з метою прискорення мирного врегулювання ситуації на Донбасі та відновлення Україною суверенітету і територіальної цілісності через забезпечення належного виконання Росією Мінських домовленостей. Станом на 11 жовтня українська сторона поки не отримувала формального запрошення на саміт Нормандської четвірки", - сказали в АП.

Так, у прес-службі зауважили, що останнім часом було активізовано роботу Нормандської четвірки на різних рівнях, у тому числі експертному, з метою змістовної підготовки саміту, метою якого є узгодження проекту Дорожньої карти імплементації Мінська, що має передбачати послідовність виконання безпекових та політичних умов з чіткими гарантіями їх дотримання.

"Україна підтримує ініціативу проведення зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії, на якій можна було б ухвалити згаданий документ. Проведення заходу для вирішення лише так званих політичних компонентів Мінська є неприйнятним. Будь-які політичні рішення можуть ухвалюватися лише після очевидного прогресу в питаннях безпеки", - наголосили в АП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-