Яценюк прийшов на допит до ГПУ

Яценюк прийшов на допит до ГПУ

Оновлено
Укрінформ
Екс-прем'єр-міністр України, голова партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк прийшов до ГПУ на допит у справах Майдану.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У розмові з журналістами Яценюк зазначив, що сам звернувся до органів прокуратури дати свідчення по справі Майдану і 7 жовтня його запросили на допит.

 "Вважаю, що ця справа має бути завершена. І не просто завершена, а передана до суду. Тим більше законодавство  дає можливість провести заочне правосуддя і винести вирок всім злочинцям, які виступили проти прав і свобод українського народу, в тому числі все керівництво Української держави, яке було на той момент", - заявив Яценюк.

Він зауважив, що свого часу уже давав свідчення по справі "диктаторських законів 16 січня", а зараз мова йде про свідчення "за період з 20 січня 2014 року до найтрагічніших подій на Майдані".

Яценюк зауважив, що готувався до сьогоднішньої процесуальної дії і фактично відновлював у пам"яті ті всі події, що відбулися понад 2 роки тому, а також взяв з собою усі наявні у нього документи по цій справі. 

Як повідомлялося, ГПУ має намір допитати у справах Майдану ще мера Києва Віталія Кличка, голову РНБО Олександра Турчинова та Президента України Петра Порошенка.

Вже допитані Турчинов і нинішній спікер парламенту Андрій Парубій.

Також слідчі допитали лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-