Мінгареллі: Нас попередили, що є спроби

Мінгареллі: Нас попередили, що є спроби "розмити" систему е-декларування

Укрінформ
Голова представництва Євросоюзу в Україні Х’юг Мінгареллі закликав українську владу зберегти діючу систему електронного декларування майна чиновників і не ослабляти її.

Про це він сказав на прес-конференції, передає Громадське.

«Нам повідомили про те, що в е-декларуванні розглядаються зміни. Ряд громадських активістів попередили нас, що ці спроби спрямовані на те, щоб розмити систему... Влада нас запевнила в протилежному. Головний меседж з боку ЄС: не ослабляйте систему е-декларування. Це буде катастрофа, якщо вона не буде працювати вільно. Це також не буде сприяти ефективній боротьбі з корупцією», — сказав Мінгареллі.

За словами Мінгареллі, в ЄС отримували повідомлення від України про те, що необхідно обмежити доступ до електронних декларацій. Головне побоювання української влади полягає у тому, що декларації чиновників усіх рівнів зможуть побачити злочинці.

«Їх лише турбує, що ці декларації можуть бачити усі. І таким чином будемо сповіщати злочинцям про майно, тому що декларації заповнюють всі чиновники. Тому зараз вони працюють над забезпеченням доступу до такої інформації для правоохоронців і частковим його обмеженням для всіх користувачів», – сказав Мінгареллі.

Як повідомлялося, 1 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування. Кілька днів система не працювала, але 4 вересня частково відновила роботу.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи е-декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище.

Усі інші держслужбовці почнуть заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-