В ОБСЄ пояснили, чому місія не веде спостереження вночі

В ОБСЄ пояснили, чому місія не веде спостереження вночі

Укрінформ
СММ наразі не проводить мобільне наземне патрулювання у нічний час, зважаючи на недостатню видимість і з міркувань безпеки.

Так у місії прокоментували заяви про те, що СММ ОБСЄ повинна цілодобово бути присутньою на спостережних пунктах на ділянках розведення сил та засобів.

У місії зазначили, що сповнені рішучості здійснювати патрулювання, моніторинг і верифікацію розведення сил та засобів на узгоджених ділянках в районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Богданівка-Петрівське.

«СММ проводить цілодобовий моніторинг і спостереження на всій території Донбасу шляхом використання різних технічних засобів, зокрема стаціонарних камер, безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та інших засобів повітряного спостереження. СММ наразі не проводить мобільне наземне патрулювання у нічний час, зважаючи на недостатню видимість і з міркувань безпеки», - йдеться у повідомленні.

У СММ також зазначили, що місія може ефективно підтримувати процес розведення сил та засобів шляхом верифікації тільки за умови безпечного, надійного і безумовного доступу Місії до ділянок розведення, у якому їй часто відмовляють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-