Посол України у ФРН пояснив, чому не можна вірити Росії

Посол України у ФРН пояснив, чому не можна вірити Росії

Укрінформ
Україна не бачить прагнення Москви до врегулювання на Донбасі, і тому продовжує закликати ФРН до розгляду питання постачання в Україну оборонних озброєнь.

Про це в інтерв'ю газеті Stuttgarter Zeitung заявив Посол України у ФРН Андрій Мельник.

«У нас враження, що Росія анінайменшим чином не зацікавлена в мирному розв'язанні. Очевидно, Кремль тягне час і вичікує, що становище для нього покращиться і він зможе силою домогтися своїх геополітичних цілей в Україні», - заявив Мельник.

На його думку, на руку Кремлю нині те, що в країнах, які відіграють критичну роль у врегулюванні, - Німеччині, Франції, США, - наближаються вибори, і популісти, які виступають за пом'якшення санкцій проти Росії, можуть поліпшити свої позиції.

Український посол не надто вірить в можливість швидкої зустрічі «нормандської четвірки» у верхах. Та й результату від такої зустрічі, навіть якби вона відбулася, чекати не варто.

Відволікає від українського конфлікту і ситуація в Сирії, вважає посол. При цьому він сподівається, що за подіями в Алеппо Україна не зникла з поля зору німецької зовнішньої політики. Він закликав не забувати, що в обох випадках – у війні на сході України та у війні в Сирії - «рушійною вбивчою силою» є Росія і особисто Путін.

Дипломат навів дані, що на кордоні з Україною Росія тримає до 100 тисяч своїх військових, з них 40 тис. – в анексованому Криму, є регулярні війська на Донбасі.

Тому ілюзії Заходу, мовляв, Путін не зважиться на відкриту експансію, в Україні не поділяють - вона вже триває.

Український дипломат сподівається, що Німеччина та інші країни все ж нададуть Україні підтримку необхідними оборонними озброєннями для відбиття можливої агресії. «Нам не потрібні наступальні озброєння, ми лише хочемо захистити себе», - підкреслив він, назвавши в якості бажаних протитанкову зброю і системи ППО. Усвідомлення Путіним наявності в України таких озброєнь не тільки допомогло б зупинити його в спробах збройного нападу на Україну, а й знизило б, на переконання Мельника, ризик війни в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-