В'ятрович презентує у Харкові свою книгу про Волинську трагедію

В'ятрович презентує у Харкові свою книгу про Волинську трагедію

Укрінформ
Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович презентує 11 жовтня у Харкові свою книгу "За лаштунками "Волині-43". Невідома польсько-українська війна".

Про це повідомляє прес-служба УІНП.

"Сучасні Західна Україна та Східна Польща - Холмщина, Волинь, Галичина, Закерзоння - території, де під час і після Другої світової війни палахкотіло польсько-українське протистояння. Криваве доміно маловідомої війни між поляками та українцями у 1942 - 1947 рр. автор розкриває завдяки не відомим раніше документам української та польської підпільних армій, звітам німецької окупаційної влади та радянських партизан. В основі дослідження - свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, які були головними дійовими особами трагедії, що тривала не один рік", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що це чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Читач отримає можливість сформувати власну думку про події не на основі медійних повідомлень чи політичних спекуляцій, а за допомогою фактів і документів, аналізу сучасних політичних та інформаційних кампаній.

Книга вийшла друком у Клубі сімейного дозвілля спільно із Центром досліджень визвольного руху. Її презентація відбудеться 11 жовтня о 18.30 у книгарні "Є".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-