Розведення військ в АТО:

Розведення військ в АТО: "Самопоміч" вважає мінську угоду злочином

Укрінформ
Фракція "Самопоміч" звернулася до Генеральної прокуратури з метою розслідувати правомірність підписання угоди про розведення сил і засобів на Донбасі.

Про це заявив народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко з трибуни Верховної Ради, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Жителі населених пунктів, де має відбутися підведення сил і засобів, а також сусідніх прифронтових територій протягом останніх днів виходять з протестами проти відходу наших українських військ, вони бояться, що після виходу захисників України ці території, їхні населені пункти займуть російські найманці... Ми (фракція "Самопоміч" - авт.) звертаємося до Генеральної прокуратури із заявою про здійснення злочину за статтею 353 - самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, та 110 -  умисні дії, скоєнні з метою зміни кордонів території", - сказав він.

Крім того, фракція "Самопоміч", за словами Семенченка, звертається до Президента України як гаранта Конституції і суверенітету України із запитаннями: які законно призначені, чи законно вибрані посадові особи української держави підписали угоду про відведення військ на Донбасі, якими положеннями Конституції і законодавства керувалися ці особи, хто і на основі яких правових документів наділив їх повноваженнями підписати таку угоду від імені держави.

Як повідомлялося, 21 вересня у Мінську була підписана угода щодо відведення живої сили та техніки від лінії зіткнення по трьох ділянках на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-