Петренко вдячний Раді за антирейдерський закон

Петренко вдячний Раді за антирейдерський закон

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що Верховна Рада фактично перекрила більшість можливостей для рейдерства в Україні, ухваливши відповідний закон.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати вам усім за те, що ви вчора фактично перекрили більшість можливостей рейдерства в Україні... Закон реально вводить відповідальність такого роду ділкам, які займаються рейдерством протягом 25 років", - сказав Петренко.

Міністр також запевнив, що після підписання антирейдерського закону Президентом України кожна причетна до рейдерства особа буде притягнута до відповідальності.

"Кожен такий факт, причетна особа до рейдерства: це і реєстратор, і заявник, і, головне, - компанії і групи, які на цьому промишляють, будуть нести відповідальність до восьми років тюрми зі спецконфіскацією", - сказав Петренко.

Він зауважив, що Міністерство юстиції буде дуже жорстко реагувати на факти рейдерства і передавати відповідні матеріали правоохоронним органам.

"Тут важлива позиція, щоб кожен такий факт був доведений до кінця, щоб кожна особа, причетна до таких порушень, сіла в тюрму", - додав він.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила антирейдерський Закон № 5067 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-