Україна розпочала безпрецедентну кількість міжнародних судових справ - Петренко

Україна розпочала безпрецедентну кількість міжнародних судових справ - Петренко

Укрінформ
Україна наразі вже подала п'ять міждержавних позовів проти Російської Федерації, пов'язаних з незаконною анексією Криму та війною на Донбасі.

Про це під час виступу з трибуни ВР розповів міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За цих 2,5 роки Україна фактично розпочала безпрецедентну кількість міжнародних судових справ... На сьогодні в Україні є п'ять міждержавних справ проти Росії", - сказав він.

За словами урядовця, позови подані до Європейського суду з прав людини.

Міністр підкреслив, що розпочаті справи стосуються порушення прав людини у зв'язку з незаконною анексією Росією Криму, геноцидом кримськотатарського народу та порушенням прав людини на Донбасі.

Зокрема, Петренко зауважив, що до ЄСПЛ подано позов щодо подій на Донбасі у 2014-2016 роках, та висловив сподівання, що його суд почне розглядати наступного року.

"Усі ці справи є надзвичайно важливими і надзвичайно складними. Усі ці справи потребують багато часу. Ці справи не розглядаються за місяць. Такої кількості міждержавних справ Європейських суд з прав людини не знав за всю історію свого функціонування. Усього за всю історію функціонування він розглянув 16 справ міждержавних, Україна протягом цих двох років вже подала п'ять, які стосуються війни, геноциду українських громадян, масових порушень прав людини на території Європи", - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-