Сьогодні в Москві Роману Сущенку пред'являть звинувачення

Сьогодні в Москві Роману Сущенку пред'являть звинувачення

Укрінформ
У п'ятницю, 7 жовтня, власному кореспондентові Укрінформу Роману Сущенку буде пред'явлено звинувачення, а всі суди щодо його справи відбудуться в закритому режимі.

Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін у коментарі кореспонденту УНІАН Роману Цимбалюку.

«Роману пред'являть звинувачення - постанова про притягнення в якості обвинуваченого, яку висуває слідчий. Все це відбуватиметься в його кабінеті в слідчому управлінні ФСБ, територіально воно знаходиться також на території СІЗО «Лефортово», - сказав Фейгін.

Він пояснив, що в цьому документі перераховується подія злочину, кваліфікація, частково вказується підстави арешту і в результативній частині буде зазначено «пред'явити звинувачення за статтею 276 КК РФ».

«Ознайомлюють нас з цією постановою, ми її читаємо, після чого складається протокол про ознайомлення та вказується - зізнається вина чи ні, і готовий давати свідчення», - додав він.

Фейгін підкреслив, що два дні поспіль перед пред'явленням обвинувачення йому не вдалося зустрітися з його підзахисним, тому не було можливості підготуватися до дачі свідчень.

«Нам не дали конфіденційно поспілкуватися. Два дні з 9.00 до 18.00 я сидів під Лефортово, але не зміг до нього потрапити», - сказав він, сказавши, що через це свідчення даватися не будуть.

Фейгін пояснив, що пред'явлення обвинувачення без адвоката заборонено, тому він буде на місці о 14.30 в Слідчому управлінні ФСБ.

Він підкреслив, що з моменту арешту до Сущенко не був допущений консул.

Крім цього адвокат зазначив, що він вже оскаржив арешт Сущенко і це питання буде розглядатися в Московському міському суді орієнтовно до кінця жовтня.

«Це буде, швидше за все, закрите засідання, і його ніхто не зможе побачити, тому що в справі є держтаємниця. Всі судові засідання щодо його будуть у закритому режимі, присутність журналістів не допускається», - сказав адвокат.

Як повідомлялося раніше, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО Лефортово і звинувачують у "шпигунстві".

Журналіст працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власкором у Франції - з 2010. Адвоката Фейгіна пропустили до підзахисного лише на 15 хвилин у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-