Україна сама не справиться з розмінуванням Донбасу – Кучма

Україна сама не справиться з розмінуванням Донбасу – Кучма

Укрінформ
Представник України в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма вважає, що влада замало уваги приділяє проблематиці Мінських угод.

Про це Кучма заявив журналістам під час робочої поїздки до Обухова, повідомляє "Українська правда".

"Влада наша мало приділяє уваги цій проблематиці (пов'язаній з реалізацією Мінських угод - ред.). Ми часто чуємо оцінки від політиків, які далекі від цієї ситуації, і часто роблять заяви, щоб сподобатися комусь, а глибини суті заяви просто не розуміють", - вважає він.

"Оцінка має лунати від представників Міноборони, МЗС, з вуст Адміністрації Президента", - додав Кучма.

Він навів приклад висвітлення результатів мінських переговорів у Росії, зазначивши, що заяви робить не лише прес-секретар представника Росії в тристоронній контактній групі Бориса Гризлова, а "всі дійсно коментують - ті, хто розуміються на проблемі, і ті, хто мають право коментувати".

Окрім того, за словами Кучми, на Донбасі наразі існує велика проблема із розмінуванням територій.

"Проблема розмінування - це шалена проблема ... Це проблема, з якою Україна сам на сам не справиться. Але тут готовий нас підтримати весь світ, у тому числі ООН", - сказав він.

Політик також вважає хорошою ознакою те, що не відбуваються масштабні бойові дії, оскільки таким чином "ми захистили життя багатьох людей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-